ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταρρίπτοντας τα fake news της τουρκικής προπαγανδιστικής μηχανής.

Στην αντεπίθεση, έναντι της τουρκικής προπαγάνδας, πέρασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ, του διεθνούς πρακτορείου CNN, κάνοντας λόγο για fake news εκ μέρους της Τουρκίας, για εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών από τη γειτονική χώρα, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό, ουσιαστικά «νεκρή».

«Προστατεύουμε τα σύνορα μας»

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του CNN, ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν είναι προσφυγική – μεταναστευτική κρίση αλλά προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει ως εργαλείο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως μοχλό πίεσης για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις της.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατεύσουμε τα σύνορα μας», ενώ δεν παρέλειψε να περιγράψει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία και διευκρινίζοντας πως τα άτομα που η Τουρκία υποστηρίζει πως είναι άνθρωποι από το Ιντλίμπ, είναι άτομα που «οι περισσότεροι ζουν στην Τουρκία εδώ και χρόνια και μιλάνε την τουρκική γλώσσα.

Απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα

Όσον αφορά στις κατηγορίες που εκτοξεύει η Άγκυρα, περί κακοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στον δημοσιογράφο του CNN πως πρόκειται για τουρκική προβοκάτσια και ότι «η Ελλάδα άνοιξε την καρδιά και τα σπίτια της στους πρόσφυγες» σημειώνοντας πως υπαίτιος για τη νέα αυτή κρίση δεν είναι η χώρα μας.

«Νεκρή» η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό

Περιγράφοντας τις φορές που η Τουρκία δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «νεκρή» την εν λόγω συμφωνία, μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, αφού όπως είπε υπάρχει συστηματική και μονομερής παραβίαση των όρων της συμφωνίας, εκ μέρους της Τουρκίας. Όπως όμως δήλωσε, «η Ευρώπη δεν εκβιάζεται», καλώντας την ίδια ώρα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τη διασπορά fake news.

 Ανάγκη για συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση ενάντια στον κορονοϊό

Ερωτώμενος για τον κορονοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως στην Ελλάδα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σημειώνοντας το γεγονός πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει χάσει τη ζωή του εξαιτίας του ιού στη χώρα μας, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει κοινή και συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Tags:
Έβρος, μεταναστευτικό, πρόσφυγες, μετανάστες, σύνορα, Ελλάδα, Τουρκία, Συνέντευξη, CNN, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK