20:43 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η κυβέρνηση λοιπόν και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση για την άποψη της Ιεράς Συνόδου, ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει σωστό το προληπτικό κλείσιμο δημόσιων χώρων όπως πανεπιστημίων, σχολείων και γηπέδων αλλά και τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται «ακόμη και για την ορκομωσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών.

«Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη Χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας «οφείλουν να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης», καθώς «με τη Δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε».

Ιερά Σύνοδος: Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία

Στο συμπέρασμα ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να καταστεί αιτία μετάδοσης ασθενειών, κατέληξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, με αφορμή την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν.

Και προστίθεται: «Οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18)».

«Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους» συνεχίζει η Ιερά Σύνοδος.

«Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία» καταλήγει, επί του θέματος.
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μετάδοση, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεία κοινωνία, Ιερά Σύνοδος, ΣΥΡΙΖΑ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK