ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Σειρά αιτημάτων και προτάσεων έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορονοϊό.

Δημοσιονομικό χώρο για την Ελλάδα και πρωτοβουλίες από την ΕΕ για την προμήθεια ειδών προστασίας, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποψινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του, έθεσε το θέμα του δημοσιονομικού χώρου για την Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας, και σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών - μελών σε μέσα και προσωπικό.

Επιπλέον, έθεσε το θέμα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται από τα μέτρα για τον κορονοϊό. Ειδικότερα, ζήτησε το κόστος των μέτρων να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως συμβαίνει με την Ελλάδα.

Όσον αφορά την προμήθεια ειδών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε προμήθεια ειδών προστασίας, όπως μάσκες ή αναπνευστήρες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη συνέχεια την κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες στα κράτη-μέλη.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK