08:11 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε σήμερα σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Διευκρινίσεις αναφορικά με ερώτηση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το θέμα της ερώτησης του κ. Βελόπουλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήταν «δημόσιες καταγγελίες για παραβίαση συνόρων στον Έβρο από τον τουρκικό στρατό και απαγωγή Ελλήνων πολιτών με σκοπό απαιτήσεων για λύτρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως στο πλαίσιο της αποστολής τους οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καταγράψει γεγονότα παραβίασης εθνικού εδάφους από στρατιωτικό προσωπικό της Τουρκίας.

«Αντιθέτως, επισημαίνεται ότι, όπως καταδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, τα εθνικά σύνορα που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα φυλάσσονται με σθένος, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, ενώ η προάσπισή τους δεν εκπέμπεται απλά ως μήνυμα αλλά ως ρεαλιστική απόδειξη της αποφασιστικότητας της χώρας», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η κατάσταση στον Έβρο παραμένει τεταμένη εδώ και αρκετές ημέρες αφότου η Τουρκία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα της, στα οποία αυτή τη στιγμή έχει σπεύσει πλήθος προσφύγων και μεταναστών.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
Έβρος, Τουρκία, Ελλάδα, παραβίαση, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK