ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η Τουρκία έχει στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο με αφορμή το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στο Αιγαίο.

Η Τουρκία έχει στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο, υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, στα ανοιχτά της Κω.

«Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερθείς στο περιστατικό, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι τα τουρκικά σχέδια απετράπησαν χάρη στην ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και πρόσθεσε ότι «ακόμη μία φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της διεθνούς κοινότητας».

«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στο Αιγαίο

Για «σκοπούμενη σύγκρουση» με σκοπό τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφος, έκανε λόγο το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό.

Πρόσθεσε από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

«Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Ελληνίδα δημοσιογράφος της Bild δημοσίευσε βίντεο από το περιστατικό:

Tags:
ακτοφυλακή, Γιάννης Πλακιωτάκης, Λιμενικό Σώμα, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK