19:02 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Και απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες και σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με πατριωτική ευθύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, η οποία κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση τις τελευταίες μέρες.

Όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας, οι απόπειρες διεμβολισμού ελληνικών ακταιωρών του Λιμενικού Σώματος και κυρίως η σημερινή υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από τον βόρειο Έβρο «αποτελούν μια πρωτοφανή και επικίνδυνη κλιμάκωση».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρομοίασε τους Έλληνες με τους Ναζί, σχετικά με την πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Δεν ξέρω αν το κάνει για να προετοιμάσει τη κοινή γνώμη της χώρας του για επιθετικές πράξεις έναντι της Ελλάδας ή απλά παζαρεύει κάτι παραπάνω από την ευρωπαϊκή ηγεσία. Αυτό που ξέρω είναι ότι πάει πολύ η Τουρκία που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο και τμήμα της Συρίας, που παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, η τουρκική ηγεσία που καθημερινά πραγματοποιεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παριστάνει από πάνω και τον τιμητή έναντι της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε να ασκεί δριμή κριτική προς την ηγεσία της γειτονικής χώρας, λέγοντας πως: «όποια λάθη και αν έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Θράσος. Και απέναντι στο θράσος η χώρα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά. Χωρίς εθνικιστικές κορώνες και σπασμωδικές κινήσεις, αλλά με πατριωτική ευθύνη», ενώ διεμήνυσε πως καμία πρόκληση δε θα πετύχει το στόχο της, καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας δεν θα πρέπει να μένει αναπάντητη.

«Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει συνώνυμο της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Ήταν και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Tags:
ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK