19:21 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (55)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα καλείται σήμερα να αποκρούσει νέους κινδύνους και να αποτρέψει νέες απειλές, δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή παράδοσης - παραλαβής μετά την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο όπου αντήλλαξαν τις καθιερωμένες δηλώσεις.

«Σήμερα, σε έναν κόσμο ρευστό, η πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, να αποκρούσει νέους κινδύνους, να αποτρέψει νέες απειλές», δήλωσε  η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Με βάση αξίες, ενωμένοι και δημιουργικοί θα κινηθούμε για να κερδίσουμε ένα μέλλον ευημερίας που να μας χωράει όλους», πρόσθεσε.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε και στην επιδημία του κορονοϊού.

«Καλούμαστε σε απόλυτη προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε την πρόσφατη πανδημία του κορονοϊού», τόνισε.

Καταλήγοντας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκλογή μιας γυναίκας για πρώτη φορά στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα βελτιώσει γενικότερη τη θέση των Ελληνίδων.

«Ελπίζω η εκλογή για πρώτη φορά μιας γυναίκας ως ΠτΔ να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας γενικά. Είναι καιρός οι γυναίκες να κατανοήσουν ότι μπορούν να φτάσουν όπου θελήσουν χωρίς να είναι εμπόδιο το ότι απλώς γεννήθηκαν γυναίκες», υπογράμμισε.
Θέμα:
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (55)
Tags:
Προεδρικό Μέγαρο, Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK