ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία τέθηκαν σε πιλοτική λειτουργία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκαν τα ψηφιακά εργαλεία για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, με σκοπό να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της παρουσίασης, είχε συζητήσεις τόσο με εκπαιδευτικούς όσο και με μαθητές, και ξεκαθάρισε ότι οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν κανονικά καθώς αυτό αποτελεί κυβερνητική δέσμευση.

«Ελπίζουμε όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάλογα με το πόσο θα κρατήσει αυτή η περιπέτεια. Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος, η χρονιά δεν χάνεται και θα πρέπει να συνεχίσετε και να προσαρμοστείτε όπως και όλοι μας σε αυτές τις ειδικές αντιξοότητες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και βέβαια με καλή διάθεση όλοι να συμμετέχουμε όσο πιο πολύ μπορούμε με τα καινούργια ψηφιακά εργαλεία τα οποίας μας δίνει το υπουργείο και τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα ψηφιακά εργαλεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση περιλαμβάνει όλες τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του υπουργείου, καθώς και τις δικτυακές συνδέσεις και υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, αλλά και τρεις ψηφιακές πλατφόρμες που παρέχονται δωρεάν προς το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις εταιρείες CISCO, Google και Microsoft.

Τέλος, ενημερωτικό υλικό για την αξιοποίηση των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα παρέχεται και μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Tags:
μαθητές, κλειστά σχολεία, σχολεία, κρούσματα, κρούσμα, Πανελλαδικές, Πανελλήνιες, κορονοϊός, κοροναϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK