ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού και το προσφυγικό.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει τόσο εκείνος και η κυβέρνηση του, όσο και ολόκληρη η χώρα, όπως η πανδημία του κορονοϊού, η ένταση στα σύνορα με την Τουρκία και το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Η εν λόγω αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας.

«Λάβαμε σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού»

Μέσω της συνέντευξης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις που είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ωστόσο, ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος, ενώ βασικό μέλημα είναι να μην χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού, άνθρωποι που μπορούν να σωθούν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όπως είπε, με περιορισμό της διασποράς του ιού αλλά και με σωστή διαχείριση, ώστε να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας με όλα τα περιστατικά.

Για αυτούς τους λόγους άλλωστε όπως δήλωσε, «η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους».

Η δοκιμασία της Χριστιανικής πίστης λόγω του κορονοϊού

Μιλώντας για το θέμα του κορονοϊού και τη θρησκευτική πίστη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τους πιστούς να περιορίσουν τις μαζικές προσελεύσεις στους ναούς. Όπως είπε «κι εγώ πήγα να ανάψω κερί, αλλά μόνος», προσθέτοντας πως αναμένει την συνεργασία της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση του ιού.

«Αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις»

Όσον αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: ««Δεν φανταζόμουν όταν ανέλαβα πρωθυπουργός, που η πρώτη προτεραιότητα τότε ήταν η οικονομία και η δημόσια τάξη, ότι θα βρεθούμε ξαφνικά να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: μια κρίση έξαρσης του προσφυγικού, υποκινούμενη ουσιαστικά από την Τουρκία και ταυτόχρονα μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία φαίνεται να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και σίγουρα θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία».

Αναφερόμενος στην ένταση που επικρατεί στα σύνορα με την Τουρκία και τον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «Τέρμα το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στα σύνορα».

 

Tags:
εφημερίδα, Συνέντευξη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Τουρκία, κοροναϊός, κορονοϊός, μεταναστευτικό, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK