ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας».

Τις ανακοινώσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού, σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας».

​Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του πρόσθεσε πως: «Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16/03/2020 έως και 30/03/2020.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, εκκλησίες, Εκκλησία, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK