08:00 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τον κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τον κορονοϊό και σήμερα είχε τηλεδιασκέψεις με τον Δημήτρη Κουτσούμπα του ΚΚΕ και τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για το κυβερνητικό σχέδιο και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός απάντησε στις ερωτήσεις τους και συζήτησε τις προτάσεις τους. Στη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων τονίστηκε επίσης η σημασία να ακολουθήσουν οι πολίτες το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

​Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος των ενημερωτικών επαφών τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ολοκληρώνεται την Τετάρτη, στις 11:00 οπότε και θα μιλήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη του ΜέΡΑ25.

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια που περνάει η χώρα

Μετά την επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι «το ΚΚΕ αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνάει η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος».

«Ήδη έχουμε καταθέσει προτάσεις, έτσι ώστε να θωρακιστεί -όσο αυτό είναι δυνατό- το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σ' αυτό» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Αυτές οι προτάσεις αφορούν την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, την άμεση ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό των χιλιάδων ιδιωτών γιατρών, την ανάγκη αποσυμφόρησης των νοσοκομείων, με 24ωρη λειτουργία των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, το άνοιγμα των ΜΕΘ, την άμεση πρόσληψη χιλιάδων υγειονομικών. Καταθέτουμε, επίσης, προτάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων, για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, που επηρεάζονται απ' τις επιπτώσεις στην οικονομία και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Σε καμιά περίπτωση τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυριάκος Βελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK