ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διευκρίνισε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα του κορονοϊού. Κοινή επίσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά στο ΕΚΑΒ.

Τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ επισκέφτηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Οι δυο υπουργοί ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Οργανισμού, καθώς και για τα επιχειρησιακά σχέδια που επικαιροποιούνται καθημερινά.

«Καταλαβαίνετε πλέον ότι συνεργάζονται όλοι – Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ο Στρατός, όπου χρειαστεί, το ΕΚΑΒ – όλοι οι επιχειρησιακοί βραχίονες του κράτους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.

Διαβεβαίωσε δε, ότι «δεν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα» στην Ελλάδα, ενώ έστειλε μήνυμα τήρησης όλων των πρωτοκόλλων δημόσιας υγείας.

«Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή το πώς χειριζόμαστε τα νέα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Σε μια κρίση Δημόσιας Υγείας, πρέπει η ενημέρωση να είναι έγκυρη και έγκαιρη» έσπευσε να προσθέσει.

Και κατέληξε: «Στην εποχή της κρίσης, χρειάζονται στήριξη οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, το παραϊατρικό προσωπικό, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, τα πληρώματα, οι άνθρωποι οι οποίοι επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 387, εκ των οποία τα πέντε έχουν καταλήξει.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς είναι ένας πόλεμος». «Στον πόλεμο αυτό πρέπει ο καθένας μας να μπει μπροστά και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά» συνέχισε, τέλος.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, σύστημα υγείας, δημόσια υγεία, Υγεία, υγεία, κοροναϊός, κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK