ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της εργασίας και ζητά απαγόρευση των απολύσεων και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Κριτική ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οικονομία εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Έφη Αχτσιόγλου, η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος, αναφέρει πως η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι εκρηκτική, ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έκρηξης της ανεργίας.

«Ήδη τον μήνα Μάρτιο υπήρξε απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας. Τούτο σημαίνει πολλαπλάσιο αριθμό απολύσεων μέσα σε ένα μήνα! Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να κατανοήσει το μέγεθος της ύφεσης στην οποία βυθίζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Με ανεπαρκή μέτρα, συστάσεις και επιμέρους επιδόματα δεν επιλύεται το πρόβλημα».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: «γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων καθώς και απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων σε μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, πλήρη καταβολή μισθών και κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων από το κράτος».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως τα δημοσιονομικά περιθώρια για τέτοιες οριζόντιες παρεμβάσεις υπάρχουν, ενώ η υιοθέτηση των μέτρων αυτών είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής επιλογής και βούλησης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία» καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, νεκροί, μέτρα προστασίας, ΝΔ, Έφη Αχτσιόγλου, ΣΥΡΙΖΑ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK