09:43 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (235)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε στη Βουλή ότι τουρίστες από την Ιταλία συνεχίζουν να φτάνουν σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Στην καταγγελία ότι τουρίστες από την Ιταλία εξακολουθούν να ταξιδεύουν σε νησιά της Ελλάδας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, προχώρησε η Φώφη Γεννηματά από τη Βουλή, επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες από δήμαρχο.

«Έχω καταγγελία από δήμαρχο ότι φτάνουν τουρίστες από την Ιταλία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Πως έφτασαν έως εκεί; Γιατί δεν τους σταμάτησε κανείς; Πως θα υπάρξει αντιμετώπιση χωρίς γιατρούς;  Χτυπώ καμπανάκι καθώς το θέμα είναι κρίσιμο», δήλωσε η κ. Γεννηματά, σύμφωνα με το skai.gr.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η καταγγελία αφορά στη Σύμη.

Κατά την ομιλία της στη Βουλή, η κ. Γεννηματά, τόνισε ότι απαιτείται ειδικός σχεδιασμός στα νησιά για άμεση υγειονομική και οικονομική κάλυψη καθώς τα μικρά νησιά «δεν έχουν καθόλου επιτόπιες δυνατότητες».

Αναφερθείσα στην κρίση με τον κορονοϊό, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε οικονομία πολέμου, γιατί οι επιπτώσεις θα παραμείνουν και μετά την κρίση από τον κορονοϊό».

Μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι είναι «σημαντικό βήμα, αλλά ανεπαρκές».

Καταλήγοντας, η κ. Γεννηματά  ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων, την επέκταση του επαγγέλματος βαρέων και ανθυγιεινών και στους εργαζόμενους του ΕΣΥ όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα και την καταβολή έκτακτου ειδικού επιδόματος.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (235)
Tags:
κορονοϊός, Ιταλία, νησιά, Αιγαίο, τουρίστες, Φώφη Γεννηματά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK