11:06 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Υπ. Υγείας απηύθυνε και πάλι πρόσκληση σε ιδιώτες ιατρούς, ιδίως επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους, να συστρατευθούν όπως είπε στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει και πως θα εξελιχθεί ο κορονοϊός, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αντέξει, όταν άλλα συστήματα, ισχυρών κρατών έχουν καταρρεύσει.

«Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Πολλοί μιλούν για έναν ιό που κάνει έναν κύκλο 6-8 εβδομάδων, μένει να το δούμε. Υπάρχουν αναφορές ότι τον επηρεάζει η ζέστη. Κανείς δεν ξέρει αν θα μεταλλαχθεί ο ιός. Μας λένε οι ειδικοί ότι για να εξελιχθεί η ασθένεια αυτή, πρέπει να υποβόσκει μια άλλη νόσος. Ωστόσο, ο χρόνος που είχαμε για να μελετήσουμε αυτόν τον ιό είναι περιορισμένος» ανέφερε ο υπ. Υγείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας, τόνισε πως η επιδημία εξαπλώνεται στην Ιταλία και στην Ευρώπη, ενώ έχει «ξεφύγει» σε πολλές χώρες, όμως στην Ελλάδα, χάρη στα μέτρα που έγκαιρα ελήφθησαν, «είμαστε εντός των ορίων των προβλέψεων για την κατάσταση. Η πορεία εξάπλωσης του ιού στην χώρα μας έχει ανασχεθεί εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν μετά από τις εισηγήσεις των εξαίρετων επιστημόνων που έχουμε».

Ακόμη, ο υπ. Υγείας, υπογράμμισε και την ενίσχυση των μονάδων υγείας με προσλήψεις χιλιάδων ιατρών και νοσηλευτών, μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, και ήδη εκατοντάδες εξ αυτών έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Αναφορικά με τους αναπνευστήρες στα νοσοκομεία, ο υπ. Υγείας είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε διαθέσιμος αναπνευστήρας από οποιαδήποτε κλινική, καθώς και φορητοί αναπνευστήρες, σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει και παραλαβή από τις παραγγελίες που έχουν γίνει. ενώ ανάλογες προμήθειες θα γίνουν και σε ότι αφορά τα αντιδραστήρια για τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

«Ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι θα γίνει δυσμενέστερη η κατάσταση, όμως βασικός στόχος είναι η καμπύλη των κρουσμάτων και των σοβαρών περιστατικών, να μην είναι υψηλή και να εκταθεί σε βάθος χρόνου, ώστε η χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντέξει».

Ο Υπ. Υγείας τέλος, στήριξε τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, αφήνοντας περιθώρια να υπάρξουν και νέοι περιορισμοί, αναφέροντας ότι τουλάχιστον σε αυτήν την κρίση κανείς δεν μπορεί να πει και δεν λέει «που είναι το Κράτος».

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, κρούσματα, νεκροί, Βασίλης Κικίλιας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK