22:45 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Στη διαβέβαιωση ότι δεν θα διακοπεί η υδροδότηση, λόγω της καθυστέρησης πληρωμής λογαριασμών, προχώρησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Α. Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA για τις τελευταίες εξελίξεις, επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα αντιμετώπισης δύο κρίσεων, του προσφυγικού - μεταναστευτικού, καθώς και του κορονοϊού

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το μεταναστευτικό σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί επεισόδια στα σύνορα σε μια δύσκολη περίοδο τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. 

Τι ισχύει με την ΕΥΔΑΠ και τη διακοπή της υδροδότησης

Ερωτηθείς από τηλεθεατές σχετικά με μια πιθανή διακοπή της υδροδότησης, λόγω καθυστέρησης πληρωμών, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΔΑΠ έχει αναστείλει για ένα διάστημα τις πληρωμές των λογαριασμών, λόγω της κρίσης που επικρατεί.

Συνέστησε, παράλληλα, στους πολίτες που είναι και πελάτες της εταιρείας να προσφεύγουν σε διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, όπως είναι το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο για να αποφύγουν έτσι τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η λειτουργία των ΜΜΜ σε ώρες αιχμής

Μιλώντας σχετικά με την λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, επισήμανε ότι παρόλο που η κίνηση σε λεωφορεία και σε τραμ έχει μειωθεί σε ποσοστό κάτω του 50%, τα μέσα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στις ώρες αιχμής, δηλαδή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, και να εξυπηρετούν όλους όσοι πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα, διότι - για να το πούμε απλά - τα λεωφορεία και τα τραμ πηγαινοέρχονται άδεια. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη λειτουργία του Μετρό, υπογράμμισε ότι οι χρονοαποστάσεις στα δρομολόγια του μέσου θα παραμείνουν στα 4 με 5 λεπτά.

Δύο επιβάτες σε ταξί, μόνο για ιατρικό λόγο

Μιλώντας τέλος για τη λειτουργία των ταξί, ανέφερε ότι τα ταξί θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν με βάση τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί και στα ΙΧ, με βασική εξαίρεση περιπτώσεις που αφορούν περιστατικά υγείας.

«Έχουμε περιπτώσεις καρκινοπαθών που πρέπει να πάνε για εξετάσεις. Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν αιμοκάθαρση και πρέπει να συνοδεύονται ή ηλικιωμένοι που πρέπει να πάνε σε ένα επείγον ιατρικό ραντεβού και επίσης πρέπει να συνοδεύονται».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ΕΥΔΑΠ, υπουργός, Κώστας Καραμανλής, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK