09:34 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2411)
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα αλληλεγγύης και συστράτευσης, για την πανδημία που έχει χτυπήσει και τη χώρα μας, στέλνει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το δικό της μήνυμα για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι πολίτες απέναντι στον κορονοϊό, στέλνει η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Μπροστά στη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχουν ζήσει οι σημερινές γενιές (...) η Πλεύση Ελευθερίας στέκεται με συναίσθηση της ιστορικής και καθοριστικής σημασίας των στιγμών που ήδη άλλαξαν τον κόσμο και που θα κρίνουν το μέλλον μας. Δεν είναι ώρα μικροπολιτικής και εκ του ασφαλούς υποδείξεων. Δεν είναι καν ώρα κριτικής. Είναι η ώρα της ευθύνης και της προσπάθειας, συλλογικής και προσωπικής», σημειώνεται εισαγωγικά στη σχετική ανακοίνωση.

Η ίδια σημειώνει πως τέτοιες εποχές δεν είναι ώρα για κριτική και παρατηρήσεις σημειώνοντας πως καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες.

«Για τις ελλείψεις που διαπιστώνονται, κανένας από όσους κυβέρνησαν δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος ή δικαιωμένος. Οι κίνδυνοι και η σημασία της πρόνοιας είχαν επισημανθεί από πολλούς. Όμως αυτή η στιγμή δεν είναι η στιγμή της πολιτικής ή ηθικής δικαίωσης για κανέναν», αναφέρει.

Καλεί ακόμα σε σύμπνοια, συστράτευση και αλληλεγγύη.

«Καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να εφαρμόσουν με αυτοπεριορισμό και αυτοσυνειδησία τα μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης του ιού. Από τη στάση του καθενός κρίνονται οι ζωές πολλών. Κι ο καθένας μας είναι ο θεματοφύλακας της ζωής πολλών αθώων», σημειώνει.

Ακόμα καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Αναγνωρίζουμε ότι έχουν ήδη γίνει τεράστια βήματα, με συντεταγμένο τρόπο και με συνεπή ενημέρωση των πολιτών. Περιμένουμε να συνεχισθούν με την απαιτούμενη ένταση», σημειώνει.

Χαρακτηρίζει ακόμα ειλικρινή και άρτια την ενημέρωση των σημειώνοντας πως σέβεται και εκπαιδεύει τους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να συνεχίσει επίσης και να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, στο σύνολό της, αντισταθμίζοντας τις συνέπειες των περιορισμών και συμπεριλαμβάνοντας, κατά προτεραιότητα, στα μέτρα πρόνοιας τους πιο αδύναμους».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Πλεύση Ελευθερίας καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα υποχρεωτικά μέτρα ώστε το Τραπεζικό Σύστημα να στηρίξει έμπρακτα τον λαό».

Προσκαλεί ακόμη την Εκκλησία της Ελλάδος να συνδράμει οικονομικά με τους πόρους της.

«Ας αξιοποιήσουμε αυτήν την οδυνηρή εμπειρία για να φανταστούμε, να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε και να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, την πατρίδα μας, με αγάπη για τον άνθρωπο και με προσήλωση στην ελευθερία. Κι ας βάλουμε στόχο να είμαστε όλοι εκεί για να δούμε και να ζήσουμε μαζί αυτήν την μέρα», καταλήγει.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2411)
Tags:
Ελλάδα, Μέτρα, Κυβέρνηση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK