19:12 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Κατατέθηκε και ψηφίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία για ταχύτερη αδειοδότηση των επιχειρήσεων που θα παράγουν αντισηπτικά.

Ψηφίστηκε σήμερα Πέμπτη η τροπολογία που κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή για την ταχύτατη αδειοδότηση επιχειρήσεων που θα παράγουν αντισηπτικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε στη Βουλή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, από σήμερα επιτρέπεται η ταχύτερη εκτελώνιση εισαγωγής πρώτης ύλης ώστε να υπάρξει ομαλή τροφοδότηση της αγοράς.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της διεθνούς κρίσης και την επάρκεια της αγοράς σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Βολές από Παππά για ελλείψεις και αισχροκέρδεια

Τα παραπάνω ειπώθηκαν σε απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή και τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά που έκανε λόγο για δεκάδες καταγγελίες σχετικά με μεγάλες ελλείψεις υγειονομικού υλικού και φαινόμενα μεγάλης αισχροκέρδειας.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο αισχροκέρδεια ιδιαίτερα στα υλικά πρώτης ανάγκης, ενώ τόνισε την ανάγκη να επιβληθεί διατίμηση σε αυτά τα υλικά.

«Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην υγεία, στην αγορά εργασίας και στην οικονομία», τόνισε ο κ. Παππάς και προσέθεσε ότι «είναι θέμα δημόσιας υγείας η διασφάλιση της επάρκειας των προϊόντων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έβαλε διατίμηση στο ποσοστό κέρδους και πρόσθεσε ότι ενέχει σοβαρούς κινδύνους για έλλειψη αγαθών όταν κάνεις διατίμηση στις πρώτες ύλες ενώ στη διεθνή αγορά η τιμή ανεβαίνει.

«Εμείς βάλαμε τη διατίμηση στο ποσοστό κέρδους των επιχειρήσεων. Δεν είπαμε ότι είμαστε κατά του κέρδους αλλά κατά της αισχροκέρδειας. Γιατί έτσι, και μεγαλύτερη επάρκεια αγαθών υπάρχει στην αγορά, και δίνεις κίνητρο κέρδους για να κάνεις εισαγωγή. Αυτό εμείς επιλέξαμε με τη ρύθμιση να κάνουμε», υπογράμμισε.

Αντιπαράθεση όμως ανάμεσα στους δύο άνδρες υπήρξε και για τη ρύθμιση για τις απολύσεις εργαζόμενων με τον κ. Γεωργιάδη να επιμένει ότι διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τον κ. Παππα να υποστηρίζει ότι είναι συνταγή καθίζησης των δικαιωμάτων τους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παππάς, αντισηπτικό χεριών, Βουλή, τροπολογία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK