21:38 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1768)
0 0 0
Βρείτε μας

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η συνεισφορά πρέπει να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε την καταβολή του 50% του μισθού των βουλευτών και των υπουργών της ΝΔ στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά την υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση βουλευτικών μισθών, αλλά και των αποδοχών όλων των κρατικών αξιωματούχων.

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσής τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, υπογραμμίζει πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών.

«Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει πως η συνεισφορά αυτή πρέπει να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κ.λπ.), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ θα πρέπει να συνοδευτεί «από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1768)
Tags:
μέτρα προστασίας, μισθός, υπουργός, βουλευτές, βουλευτής, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, COVID-19, κορονοϊός, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK