21:54 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1768)
0 0 0
Βρείτε μας

Απάντηση στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτική καταβολή της βουλευτικής αποζημίωσης έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, η Νέα Δημοκρατία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεισφορά των βουλευτών της κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους πολίτες. Μια κίνηση συμβολική, με ρόλο παραδειγματικό, όταν γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα» σημείωσε σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει η συνεισφορά να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ με πρότασή του προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είχε ζητήσει το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους στη μάχη για τον κορονοϊό.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1768)
Tags:
Ελλάδα, κορονοϊός, βουλευτές, μισθός, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK