ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Την αναγκαιότητα ενός ισχυρού δημοσίου συστήματος υγείας έθιξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της από το βήμα της Βουλής.

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού, αναφέρθηκε σε πρωταρχικό επίπεδο ότι ένας «μαύρος κύκλος» έχει αλλάξει τον ρου της ιστορίας, καθώς και της πολιτικής, ελπίζοντας ότι μόλις τελειώσει αυτός να έχει ηττηθεί ο λαϊκισμός και ο κυνισμός. 

Επισήμανε ότι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός δεν θα λυθούν μονάχα από τη αυτορύθμιση των αγορών, αλλά και από την πολιτική, το οργανωμένο κράτος και προπάντων το ενισχυμένο σύστημα δημόσιας υγείας.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι πέρα από το ζήτημα ατομικής ευθύνης έναντι του ιού, υπάρχει και η ανάλογη πολιτική που πρέπει να λαμβάνει σωστές και δίκαιες αποφάσεις και εν τέλει να τις εφαρμόζει.

«Bεβαίως υπάρχει και ζήτημα ατομικής ευθύνης. Αλλά υπάρχει και η πολιτική ευθύνη, να προλαμβάνεις και να εφαρμόζεις αποτελεσματικά και δίκαια τις αποφάσεις».

Η εκτίμηση σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού 

Όσον αφορά την πορεία της Ελλάδας, μέχρι στιγμής στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, η κ. Γεννηματά διευκρίνισε ότι η Ελλάδα μέχρι στιγμής τα έχει πάει καλά, επιμένοντας, παράλληλα στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κορονοϊός δεν αφήνει περιθώρια για πελατειακές πρακτικές και γι' αυτό ως ΚΙΝΑΛ θα υποδεικνύουν τα λάθη και τις τυχόν παραλείψεις.

«Ο κορονοϊός δεν αφήνει περιθώρια για κορώνες και πελατειακές πρακτικές κι ο ρόλος μας είναι να επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις κι αυτό συνιστά στάση υπεύθυνης αντιπολίτευσης». 

Στήριξη στην επιστημομική επιτροπή

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι είχε στηρίξει εξαρχής τα μέτρα που είχε λάβει η επιστημονική επιτροπή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας ότι είχε αναπτύξει και η ίδια κάποιες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, έθιξε το ζήτημα για ενίσχυση της πρώτης γραμμής με κινητά κλιμάκια, γιατρούς και νοσηλευτές που θα επισκέπτονται ασθενείς για ελέγχους μέσω τεστ, τη διεξαγωγή περισσότερων τεστ για να δοθεί μια καλύτερη εικόνα για τη διασπορά του ιού και την αντιμετώπισή του, την έκδοση καθημερινού δελτίου σχετικά με τη διαθεσιμότητα των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των κλινών σε νοκομεία αναφοράς και την ένταξη των εργαζομένων του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, μέτρα προστασίας, ΕΣΥ, ομιλία, Βουλή, Φώφη Γεννηματά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK