ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον σχεδιασμό του υπ. Μετανάστευσης για τον έλεγχο των μεταναστών που βρίσκονται στις δομές φιλοξενίας όσο και των πληθυσμών γύρω από αυτές, μίλησε ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στην ΕΡΤ για τους μετανάστες που έσπασαν την καραντίνα στη Ριτσώνα, επεσήμανε πως από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε θετικό κρούσματα του COVID-19, αποφασίστηκε η εφαρμογή αυτοαπομονώσης για 14 ημέρες.

«Στις λίγες περιπτώσεις που υπάρχουν παραβάσεις, αρχικά επιστρέφουν πίσω, ενώ όσοι επιμένουν να βγουν θα ακολουθηθεί ποινική διαδικασία, είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των μέτρων για την προστασία τόσο των διαμενόντων όσο και της τοπικής κοινωνίας», σχολίασε ο κ. Μηταράκης.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως στόχος είναι να μην υπάρχουν νέες αφίξεις στις παλιές δομές, ενώ οι ελάχιστες αφίξεις των τελευταίων ημερών θα παραμένουν σε καραντίνα, ενώ αρκετά νωρίς, περιορίστηκε η κυκλοφορία εντός των δομών και υπάρχουν και υγειονομικές μονάδες εντός των ΚΥΤ.

Επίσης, ο κ. Μηταράκης σχολίασε πως έγινε ενημέρωση των μεταναστών στις δομές σε γλώσσες που καταλαβαίνουν, ενώ κόπηκε διεκόπη η παροχή του επιδόματος της Ύπατης Αρμοστείας στα νησιά για να μην υπάρχει συνωστισμός στα ΑΤΜ, αλλά θα τοποθετηθεί μηχάνημα στις δομές.

Στη Μόρια που φιλοξενούνται 18.000 μετανάστες τόνισε πως είναι μια δύσκολη κατάσταση όμως λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των φιλοξενουμένων.

Παράλληλα, το σχέδιο για τις κλειστές δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο συνεχίζεται κανονικά, ώστε να κλείσουν οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας και θα είναι μικρότερες και ασφαλέστερες, καθώς «η ανοιχτή Μόρια και η ανοιχτή ΒΙΑΛ είναι ό,τι χειρότερο για αυτά τα νησιά».

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
καραντίνα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, κρούσματα, COVID-19, Νότης Μηταράκης, φιλοξενία, κλειστές δομές, υποδομές, μεταναστευτικό, κορονοϊός, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK