ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα εύσημά της στον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα για όσα είπε για τους Ρομά, απέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή εξαίρει τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα για τα μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως ο έγκριτος επιστήμονας στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19 στη χώρα μας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές».

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αφορούν την διασπορά του ιού. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατάστασης. Οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, φόβο, μίσος και διακρίσεις στην κοινωνία μας, ούτε στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος: «στη σημερινή του ενημέρωση, αναφερόμενος στους Ρομά ως ευάλωτη ομάδα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη που αξίζει να ακούσουμε όλοι» και στη συνέχεια παραθέτει απόσπασμα από τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα.

Tags:
Ρομά, ΠΤΔ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, COVID-19, κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK