21:01 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Σήμερα, 21η Μαΐου 2020, η Ελληνική Δημοκρατία και το Κράτος του Ισραήλ συμπληρώνουν 30 χρόνια εγκαθίδρυσης πλήρων διπλωματικών σχέσεων».

Με κοινή τους δήλωση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, και ο Ρεουβέν Ριβλίν, εξέδωσαν κοινή δήλωση για την 30η επέτειο από την εγκαθίδρυση πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται, οι αξιωματούχοι των δύο χωρών, υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας και του συντονισμού για την προώθηση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Η κα Σακελλαροπούλου και ο κ. Ριβλίν επισημαίνουν ότι σήμερα «εορτάζουμε από κοινού το παρελθόν, παρόν και μέλλον των διμερών μας σχέσεων».

Μάλιστα, σημειώνουν ακόμα ότι πέραν των ισχυρών πολιτικών δεσμών, αυτή η σχέση έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η άμυνα, η τεχνολογία και ο πολιτισμός.

Τέλος, γίνεται ειδική μνεία στην τριμερή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία για τον EastMed, για την προαγωγή από κοινού της περιφερειακής ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης.

«Το σχέδιο του αγωγού EastMed προωθεί την ενεργειακή ασφάλεια στην Ε.Ε. και φέρνει τους γείτονές μας στην Ανατολική Μεσόγειο πιο κοντά. Ο τουρισμός φέρνει τις κοινωνίες μας ακόμη πιο κοντά, παρότι διαταράχθηκε με επώδυνο τρόπο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού» αναφέρεται στην κοινή δήλωση.
Tags:
Τουρκία, Κύπρος, EastMed, αγωγός, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, ΠΤΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διμερείς σχέσεις, διεθνείς σχέσεις, Ισραήλ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK