20:59 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων BETA CAE Systems A.E. στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη στήριξη της κυβέρνησης στην έρευνα και την καινοτομία υπενθύμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το απόγευμα της Τρίτης στην εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων BETA CAE Systems A.E., στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Κουβράκης, που τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις.

«Στηρίζουμε την έρευνα και την καινοτομία και το αποδεικνύουμε και έμπρακτα με την τελευταία ρύθμιση την οποία κάναμε, με τις υπεραποσβέσεις των δαπανών έρευνας και τεχνολογίας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό θα δώσει σε καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας ένα επιπρόσθετο συγκριτικό πλεονέκτημα και κίνητρα να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στην έρευνα.

«Αυτά τα εργαλεία είναι πολύ σημαντικά, εμείς θέλουμε να επεκταθούμε σαν εταιρεία» παρατήρησε ο κ. Κουβράκης με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Μακάρι, το πρόβλημα των εταιρειών να είναι πως θα μεγαλώσουν. Αυτό είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα».

Στη συνέχεια ο κ. Κουβράκης, υπογράμμισε ότι το επίπεδο των σπουδών των νέων Ελλήνων επιστημόνων είναι υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες.

«Σε αυτό στηριζόμαστε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες, ώστε πολλοί νέοι επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα».
Tags:
Θεσσαλονίκη, επίσκεψη, Τεχνολογία, έρευνα, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK