16:04 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεφωνική συνομιλία με τη Γενική Κυβερνήτρια του Καναδά, Τζουλί Παγιέτ, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης ώστε ν' αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας αλλά και το άριστο επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τον Καναδά υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε επικοινωνία της με την Γενική Κυβερνήτρια του Καναδά, Τζουλί Παγιέτ.

Η Γενική Κυβερνήτρια του Καναδά κάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να τη συγχαρεί για την εκλογή της και να της εκφράσει την επιθυμία της για στενή συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Την ίδια ώρα συνεχάρη τη χώρα για τον συνετό τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία.

Η κα. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τη Γενική Κυβερνήτρια και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του δυστυχήματος με το καναδικό ελικόπτερο κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε ακόμη για την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης ώστε ν' αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Υπογράμμισε δε, το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και αναφέρθηκε στον ρόλο της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ των χωρών.

Η Γενική Κυβερνήτρια επαίνεσε τη δημιουργικότητα των ελληνικής καταγωγής Καναδών, τους οποίους, ως είπε, γνωρίζει πολύ καλά, καθώς κατάγεται από το Μόντρεαλ.

Τέλος, ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδος στην υποψηφιότητα του Καναδά για θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Ελλάδα, Καναδάς, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK