12:46 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά.

Εντολή για προκαταρκτική έρευνα σχετικά με την ηχογράφηση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηχογράφηση ακούγεται ο επιχειρηματίας να συνομιλεί με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά. Η δημοσιοποίηση του ηχητικού και το περιεχόμενο των συνομιλιών προκάλεσαν σφοδρή πολιτική σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο φάκελος για την υπόθεση εστάλη σε εισαγγελέα ο οποίος θα κληθεί να διερευνήσει μια σειρά θεμάτων.

Αναλυτικά, θα εξετάσει εάν είναι νόμιμο ή παράνομο το υλικό. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει εάν η συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού καθώς κι εάν έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα πάντα με τη δημόσια τηλεόραση. Ως εκ τούτου, το υλικό ενδέχεται να σταλεί στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Επιπλέον, θα εξεταστούν σειρά νομικών ζητημάτων, όπως το γεγονός ότι ο τόπος καταγραφής της συνομιλίας φέρεται να ήταν η Κύπρος όπου εφαρμόζεται διαφορετικό Δίκαιο. Επιπλέον, θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις για τη χρήση του υλικού στη χώρα μας.

Tags:
ηχογράφηση, προκαταρκτική εξέταση, Νίκος Παππάς, Σάμπυ Μιωνής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK