13:29 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η τουρκική δραστηριότητα στη Μεσόγειο, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, μονοπώλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία των κύριων Μητσοτάκη και Μισέλ.

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ, είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την «παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας», αλλά και τις ευρύτερες σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης–Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε σημαντικά μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία κοινών θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, νότια της Κρήτης.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για ένα παράνομο μνημόνιο, το οποίο αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Στο επίκεντρο της διμερούς συνομιλίας ετέθη και το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα φιλοδοξεί να λάβει το ποσό των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια και επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των «27», στις 17 και 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Tags:
ελληνοτουρκικά, Σύνοδος, Σύνοδος Κορυφής, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σαρλ Μισέλ, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK