16:57 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (153)
0 10
Βρείτε μας

Τη δική του οπτική για όλους και για όλα κατέθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σήμερα από την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος στην τοποθέτηση του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ανέφερε ότι η Προανακριτική Επιτροπή έχει παρανομήσει και κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να λογοδοτήσει για κατάχρηση εξουσίας.

«Στην ηλικία που είμαι δεν με ενδιαφέρει η ποινική αλλά η ηθική διάσταση. Η επιτροπή έχει παρανομήσει και ίσως κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για κατάχρηση εξουσίας. Όταν αποχώρησα δεν είχα πει ούτε το 1/10 όσων ήθελα να πω» είπε, παραλληλίζοντας την υπόθεση του με τη δίκη του Κάφκα, διότι όπως είπε ποτέ δεν τον ενημέρωσαν για τους λόγους για τους οποίους κατηγορείται, και πως δεν υπήρχε κατηγορητήριο» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε για «παραβίαση των δικαιωμάτων του», έκανε λόγο για «στρατοδικείο», σημειώνοντας πως εκ του νόμου είχε το δικαίωμα να μην δεχθεί ερωτήσεις στην Προανακριτική.

Όπως ανέφερε, ζήτησε από την Προανακριτική Επιτροπή να φέρουν 3 χρήσιμους μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

«Αν είχε το θάρρος ο κ. Σαμαράς να εμφανιζόταν στην Προανακριτική» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί να εμφανιστεί στο Ειδικό Δικαστήριο, «εκεί  όπου θέλει να με στείλει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ερωτήθηκε για τον επιχειρηματία κ. Μιωνή και το ηχητικό υλικό με τον Νίκο Παππά, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Μιωνής έχει διαπράξει κατασκοπία, κάτι που σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη επεκτείνεται και σε μέλη της Επιτροπής που παρέλαβαν και έχουν γνώση του υλικού.

«Κάποιοι θα διωχθούν για κατασκοπεία», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Για την επικοινωνία του με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπαπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπήρχε απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους και αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Όπως σημείωσε, εκτιμά τον κ. Τσίπρα κι όσο περνάει ο καιρός τον εκτιμά ακόμη περισσότερο.

Για δημοσίευμα των σημερινών «Παραπολιτικών» και τις σημειώσεις του κ. Τζένου από τη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι δεν θα μπει σε διαδικασία να σχολιάσει την αλήθεια του δημοσιεύματος, μιλώντας για παράνομη διαδικασία αναφορικά με τη δημοσιογραφική δεοντολογία. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό μπροστά στην υπόθεση των εκατομμυρίων της Novartis από την οποία «φάνηκε ότι πολιτικοί τα έχουν πάρει χοντρά», «το παρακράτος είναι σε παράκρουση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (153)
Tags:
προανακριτική επιτροπή, Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Novartis, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK