11:52 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (153)
0 10
Βρείτε μας

Για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, επισήμανε ότι «η κατάργηση πολλαπλών αβάτων ήταν υπόσχεση και προτεραιότητα».

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο υπoυργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής», έκανε λόγο για «είναι σαφέστατα πολιτικό, επιχειρηματικό κύκλωμα, όπου συμμετέχουν και αστυνομικοί».

Μάλιστα πρόσθεσε: «ήδη υπάρχουν προκαταρκτική εξέταση στην Αστυνομία και διοικητικές πράξεις για αξιωματικούς που ξεκάθαρα εμπλέκονται. Προκαλούν κατάπληξη οι αποκαλύψεις είτε από την έκθεση της ΕΥΠ, είτε από όσα διαδραματίζονται στην υπόθεση Novartis».

«Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και ζυγίζω τις λέξεις μου. Στη μεταπολιτευτική περίοδο, παρακράτος σε τέτοια έκταση δεν υπήρξε. Χρειάζεται να δούμε με μεγάλη περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα το τι συνέβη, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, τον έλεγχο, τις θεσμικές εγγυήσεις» υποστήριξε επίσης ο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, διαμήνυσε ότι «αυτός ο δρόμος πολιτικής επιβολής πρέπει να κλείσει οριστικά. Είναι πολύ ταραγμένη περίοδος για να φλερτάρουμε με αυταρχικές εκτροπές και να παίζουμε με τη δημοκρατία».

Όσον αφορά την αστυνομική παρουσία στον Έβρο και τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει σχέδιο ώστε να μην επιτραπεί η μαζική, παράνομη εισδοχή μεταναστευτικών πληθυσμών».

«Βάζουμε φραγμό στην εκμετάλλευση των δυστυχισμένων από την Τουρκία. Τον Μάρτιο τους εξαθλίωνε και τους έσπρωχνε στα σύνορα. Εργαζόμαστε με πολλούς τρόπους ώστε να γίνει σαφές και απόλυτα ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι αυτή η πολιτική είναι καταδικασμένη. Δεν θα της περάσει και δεν θα περάσουν».
Θέμα:
Υπόθεση Novartis (153)
Tags:
οικονομικό σκάνδαλο, πολιτικό σκάνδαλο, σκάνδαλο, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προανακριτική επιτροπή, Novartis, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Νίκος Παππάς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK