19:20 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Για την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να βρεθεί ενώπιον της Προανακριτικής για τη Novartis, μίλησε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Το δικό του σχόλιο για την πρόσφατη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έκανε ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, σχολίασε το ότι ο Σαμάρας ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ετράπη σε φυγή από την Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή.

«Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο κ. Σαμαράς. Γιατί αυτός, ενώ είναι μηνυτής κατά του Παπαγγελόπουλου και σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να κληθεί και να προσέλθει να καταθέσει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ετράπη σε φυγή, παρότι κατ' επανάληψη το ζήτησε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Περιφρονώντας όμως τους κοινοβουλευτικούς και δικαστικούς θεσμούς, ο κ. Σαμαράς παρανόμως αρνήθηκε να προσέλθει. Μάλιστα όταν περάτωσε το έργο της η Επιτροπή, κατά τρόπο αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για τους θεσμούς, αποφεύγοντας τη βάσανο των ερωτήσεων των μελών της Επιτροπής, προσέφυγε σε μονόλογο με συνέντευξη στα "ΝΕΑ" αποδεικνύοντας ότι αυτά τα αβάσιμα που έχει περιλάβει στη μήνυσή του, δεν αντέχουν στον δικαστικό έλεγχο» σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

Προσθέτει δε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος θα μπορούσε να μην εμφανισθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή και να στείλει μόνο γραπτές εξηγήσεις. 

«Από δημοκρατική όμως ευαισθησία και επειδή δεν φοβάται αυτά τα αόριστα, αβάσιμα και αναπόδεικτα που του αποδίδει, εμφανίστηκε στην Επιτροπή και επί πέντε ημέρες αντέκρουε με επιχειρήματα την άθλια σκευωρία, δεχόμενος και πολλές ερωτήσεις από τους Βουλευτές της ΝΔ. Θα μου πείτε ότι όλα αυτά είναι για την ΝΔ και τον κ. Σαμαρά ψιλά γράμματα. Η δημοκρατία, η νομιμότητα, η υποχρέωση του μηνυτή και τα δικαιώματα του υπόπτου δεν τους ενδιαφέρουν. Η παραπληροφόρηση του λαού είναι ο στόχος τους» καταλήγει.
Tags:
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Novartis, προανακριτική επιτροπή, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Τσοβόλας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK