18:25 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στους Λειψούς βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο περιοδείας, εκφράζοντας τη στήριξή της στους ακρίτες κατοίκους του νησιού. Η κα Σακελλαροπούλου γνώρισε τις ομορφιές του νησιού, ξεναγήθηκε στις παραγωγικές μονάδες του και συζήτησε με τους κατοίκους. Ωστόσο, η Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε τους ακριτικούς Λειψούς σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο περιοδείας της, εκφράζοντας τη στήριξή της στους κατοίκους του νησιού. Νωρίτερα, βρέθηκε στο επίσης ακριτικό Αγαθονήσι. Την Πρόεδρο υποδέχτηκαν στο νησί ο δήμαρχος, Φώτης Μάγγος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τόσο τον πατριωτισμό όσο και την επινοητικότητα των ακριτών.

«Σε τούτη την ακριτική γωνιά, υπάρχουν Έλληνες αποφασισμένοι να διατηρήσουν μια πολιτιστική ταυτότητα βασισμένη στη διαχρονικότητα και την αυθεντικότητα, μια ταυτότητα που χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και επινοητικότητα». 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος του νησιού ανακήρυξε την κα Σακελλαροπούλου επίτιμη δημότη Λειψών με την Πρόεδρο να ευχαριστεί τις δημοτικές αρχές για την τιμή που της έκαναν καθώς και για τη φιλοξενία. 

«Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να με ανακηρύξετε επίτιμη δημότη του νησιού σας. Αισθάνομαι χαρά και ευγνωμοσύνη που βρίσκομαι στον όμορφο τόπο σας από τον οποίο διατηρώ όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις». 

Η κα Σακελλαροπούλου, εκτός από τις τοπικές αρχές, συνάντησε και παιδιά που φοιτούν στα σχολεία των Λειψών. Παράλληλα, επισκέφθηκε τις παραγωγικές μονάδες του νησιού, δηλαδή το οινοποιείο και το τυροκομείο. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε σε σκάφος της Aegean Explorer του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»  όπου και ενημερώθηκε για τη δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής. Η Πρόεδρος παρευρέθηκε επίσης σε εγκαίνια νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Η ΠτΔ δεν δίστασε σε ομιλία της να αναφερθεί και στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αίσθηση απομόνωσης που υπάρχει στο νησί ειδικότερα κατά τη χειμερινή περίοδο καθώς και στην ελλιπή κρατική χρηματοδότηση που οδηγεί σε ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και προβλήματα στη συντήρηση υποδομών. Η Πρόεδρος συμμερίστηκε τις αγωνίες των κατοίκων και τόνισε πως: 

«Από την πλευρά μου, σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε πάντα κοντά σας, παίρνοντας παράδειγμα από το παράδειγμά σας και αισιοδοξία από τον δυναμισμό, την τόλμη και την πίστη σας στο μέλλον». 
Tags:
Λειψοί, περιοδεία, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK