17:17 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Βουλή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σήμερα, Τρίτη, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά τη δημιουργία παρόχων μικροχρηματοδοτήσεων.

Στην Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη, η θέσπιση του νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά τη δημιουργία παρόχων μικροχρηματοδοτήσεων μέχρι 25.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» είχε ψηφιστεί επί της αρχής, την προηγούμενη Τετάρτη με πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψηφίστηκε από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα τέσσερις υπουργικές τροπολογίες οι οποίες είναι οι εξής:

  • Η πρώτη αφορά μέτρα ενίσχυσης ορεινών και μειονεκτικών περιοχών καθώς και διατάξεις για την απασχόληση έκτακτου προσωπικού στους φορείς του άρθρου 34 του ν. 4578/2018.
  • Η δεύτερη τροπολογία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων φορολογίας και μεταβίβασης ακινήτων.
  • H τρίτη τροπολογία αφορά προσθήκες διατάξεων σχετικά με τη γνωστοποίηση και αξιολόγηση των συμμετεχόντων σε ιδρύματα μικροχρηματοπιστώσεων, προσθήκες διατάξεων για την αίτηση απόκτησης άδειας λειτουργίας και καταλληλότητα των υπευθύνων των διοικητικών συμβουλίων τους, αλλά και παράταση διευκόλυνσης πρόσβασης σε χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.
  • H τέταρτη τροπολογία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακόμη, στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί και τέσσερις βουλευτικές τροπολογίες. Μία τροπολογία υπογράφεται από τον Α' αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη με θέμα «Διαδικασία καθορισμού ανταλλάγματος παραχώρησης απλής χρήσης έκτασης αιγιαλού» και δύο τροπολογίες έχουν κατατεθεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη αφορά τον «Έλεγχο καταλληλότητας μετόχων και διοικήσεων στα ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων» και τη συνυπογράφουν 10 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η δεύτερη αφορά την «Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μονίμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων» και την υπογράφουν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη έχει κατατεθεί και μία τροπολογία που συνυπογράφουν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για την «Επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας ΦΠΑ) για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου».

Η συζήτηση και ψήφιση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Ολομέλεια στις 10:00.

Tags:
Υπουργείο Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, τροπολογία, Νομοσχέδιο, οικονομία, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK