04:02 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σειρά τηλεδιασκέψεων είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Βαρβιτσιώτης, με την υφυπουργό της Ιταλίας, κα Σερένι, και τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Ντιμιτρόφ. Οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε σήμερα σειρά τηλεδιασκέψεων με την ΥΦΥΠΕΞ της Ιταλίας, Μαρίνα Σερένι, καθώς και με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι η κεντρική θεματική της ελληνικής προεδρίας αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους καθώς και τις προκλήσεις για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, προσκάλεσε τους δύο εκπροσώπους των γειτονικών μας χωρών να παραστούν στην 130ή Σύνοδο των Υπουργών, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις αρχές Νοέμβρη. 

Η κα Σερένι αλλά και ο κ. Ντιμιτρόφ συνεχάρησαν τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου από την Ελλάδα και τον διαβεβαίωσαν ότι θα συμβάλλουν στην ομαλή έκβαση της ελληνικής προεδρίας. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες από τις τηλεδιασκέψεις με τους δύο εκπροσώπους της Ιταλίας και της Βόρειας Μακεδονίας αντίστοιχα:

Tags:
Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία, Ελλάδα, Συμβούλιο της Ευρώπης, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τηλεδιάσκεψη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK