10:15 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Χώρα που έγινε παράδειγμα προς μίμηση» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα.

Ως «χώρα που έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα.

Το εν λόγω συνέδριο, διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο, ο υπουργός πρόθεσε πως «αν συνεχίσουμε έτσι, όπως δηλαδή είχαμε πολύ καλή επίδοση στον τομέα της υγείας και στον τρόπο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τότε θα έχουμε πολύ καλή επίδοση και στον τομέα της οικονομίας».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κύριος Γεωργιάδης, θα υπάρξει ύφεση, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν λέω ότι θα έχουμε ανάπτυξη, ύφεση θα έχουμε», αν και όπως συμπλήρωσε «θα είναι μικρότερη από πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Η επένδυση στο Ελληνικό

Από την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έλειψε και η αναφορά στην επένδυση στο Ελληνικό, την οποία χαρακτήρισε ως «μοντέλο για άλλες ανάλογες μεγάλες επενδύσεις, που αναμένεται να υλοποιηθούν στην περιφέρεια της χώρας, όπως πολύ σύντομα στην Κρήτη».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός σημείωσε πως οι δείκτες της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας είχαν αρχίσει να βελτιώνονται, πριν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία αν δεν είχε μεσολαβήσει, η θέση της Ελλάδας θα ήταν πολύ καλύτερη.

Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδωιτικού Τομέα

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, μίλησε και ο γενικός γραμματέας των ιδιωτικών επιχειρήσεων και ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδωτικού Τομέα), Νίκος Μαντζούφας.

Όπως τόνισε ο κύριος Μαντζούφας, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων ΣΔΙΤ αλλά και άλλων επενδύσεων, αποτελούν βασικά εργαλεία για σειρά υποδομών, τις οποίες έχει ανάγκη η περιφέρεια της χώρας, ενώ μίλησε για τις ευκαιρίες αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Tags:
Ύφεση, συνέδριο, Πάτρα, Ελληνικό, υγεία, επενδύσεις, οικονομία, Ελλάδα, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK