12:17 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 53
Βρείτε μας

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο, 7 Ιουλίου, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζει στο Sputnik το κυβερνητικό έργο.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το γαλάζιο μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική αλλά και στην οικονομική πολιτική. Ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική» σχολιάζει στο Sputnik ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, αναφορικά με τον έναν χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ που συμπληρώνεται αύριο, 7 Ιουλίου.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί έναν λανθασμένο δρόμο ετών στα ελληνοτουρκικά.

«Συνεχίζει την τακτική του κατευνασμού. Η Ελλάδα εδώ και 70 χρόνια ταΐζει τον λύκο που λέγεται Τουρκία με κρέας και ξαφνικά εδώ και μια δεκαετία μιλάει στην Τουρκία για βιγκανισμό. Δεν γίνεται οι Τούρκοι να γίνουν βιγκανιστές, θα συνεχίσουν να τρώνε κρέας. Όπου βιγκανισμός αντικαταστήστε το με την επίκληση των διεθνών συνθηκών που κάνει η Ελλάδα. Η Τουρκία, όμως, καταλαβαίνει μόνο με τη δύναμη, με την ισχύ, μόνο με την αποτροπή. Δυστυχώς δεν το κάνουμε και φοβάμαι ότι θα βρεθούμε με μειωμένη επιρροή στο Καστελλόριζο. Αυτό βέβαια κατά τη γνώμη μου δεν συμφέρει και τη Ρωσία».

Την ίδια στιγμή, κατηγορεί τη ΝΔ για σύμπραξη με «λάθος συμμαχίες. Χτυπάει πόρτες που θα είναι για πάντα κλειστές». 

«Ένας χρόνος με ΝΔ προστίθεται στη συνέχεια πολλών ετών, αντιστοιχεί σε έναν χρόνο εχθρότητας με τη Ρωσία. Κάναμε χωρίς λόγο εχθρό τη Ρωσία, ενώ κάναμε φίλους αυτούς που δεν θα μας βοηθήσουν ποτέ, όπως Ιταλούς, Αμερικανούς, Γερμανούς. Η μόνη χώρα που έκανε δήλωση για την Αγία Σοφία ήταν η Ρωσία και ο Πατριάρχης των Ρώσων. Κανένας άλλος δεν έκανε δήλωση για τη θρησκευτικότητα της Αγίας Σοφίας. Ακόμα και ο Πομπέο μίλησε για μουσείο, ενώ η Ρωσία για εκκλησία. Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά».

Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική απέναντι στον κορονοϊό, λέει χαρακτηριστικά:

«Το θέμα είναι ότι όταν επιλέγεις να σώσεις ανθρώπους, να έχεις και ένα σχέδιο για το τι θα γίνει με την επάνοδο της κανονικότητας. Δεν είχαμε νεκρούς το περασμένο τρίμηνο, αλλά τελικά φοβάμαι ότι πολύ περισσότεροι Έλληνες μπορεί να πεθάνουν από την πείνα παρά από τον κορονοϊό. Δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν πρόγραμμα».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και τα όσα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα στον Έβρο απαντά:

«Έχουν κάνει σημαία την αντιμετώπιση της προσπάθειας εισβολής ατάκτων από τον Έβρο, αλλά δεν λένε ότι πέρασαν περίπου 4.500 άτομα από εκεί. Τους πιάσαμε και τους κρατήσαμε στην Ελλάδα. Δεν τους στείλαμε πίσω. Όπως περνούν καθημερινά και από τη θάλασσα. Η μόνη λύση είναι να γίνει ένα κανονικό τείχος και όχι φράχτης και να κάνουν pushback. Λειτουργούν με βάση τη λογική να κάνουν δουλειές οι ΜΚΟ που κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το εμπόριο ανθρώπων και δεν τις κλείνουν. Αν πραγματικά θέλουν να κάνουν δουλειά, θα έπρεπε να κλείσουν όλες τις ΜΚΟ. Αναγκάστηκαν να κλείσουν ΜΚΟ στη Λέσβο καθότι εμείς, ως Ελληνική Λύση, δώσαμε στοιχεία στις Αρχές. Τελικά, αναγκάστηκαν να κλείσουν την παράνομη ΜΚΟ πριν από έναν μήνα. Δεν είμαι αισιόδοξος για τα όσα γίνονται και τα όσα θα γίνουν».

Αναφορικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στη δημόσια τάξη, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει όσα έπρεπε καθότι «είναι αριστεροφοβική» και ότι «οι νόμοι δεν εφαρμόζονται».

«Την περασμένη εβδομάδα είχαμε συλλαλητήριο λαθρομεταναστών. Κανείς δεν συνελήφθη, παρά το γεγονός ότι έχουμε τον νόμο για απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω κορονοϊού. Ακόμη και ο νέος νόμος που φέρνουν για τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις δείχνει τον φόβο προς την Αριστερά. Πρέπει να σας πω ότι υπάρχει ο νόμος και μάλιστα είναι νομοσχέδιο του 1971».

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι «υπάρχουν αρκετοί νόμοι από την περίοδο της χούντας που ισχύουν μέχρι σήμερα». Και καταλήγει:

«Εν κατακλείδι, με το βλέμμα βορειοανατολικά η Ελλάδα μπορεί να σπάσει τη δουλεία της στη Δύση. Μια Δύση που τη θέλει υποχείριο, εταίρα και όχι εταίρο».

Tags:
εκλογές 2019, Νέα Δημοκρατία, Ελληνική Λύση, ΝΔ, Κυριάκος Βελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK