13:58 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής τονίζοντας ότι «δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος».

Την παρουσίαση στοιχείων που «θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους» προαναγγέλλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σε νέα, μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του Νίκου Παππά.

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει, επίσης, ότι «δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι», ενώ καταγγέλλει απόκρυψη εγγράφου από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

«Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από την σύσταση του ελληνικού κράτους» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιωνής.

Η ανακοίνωση του Σάμπυ Μιωνή

Στη νέα ανακοίνωση, ο κ. Μιωνής αναφέρεται στα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την αποκάλυψη των ηχητικών καταγραφών που δημοσιοποίησε και προκάλεσαν σκληρή πολιτική σύγκρουση.

«Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε απάντηση σχετικού αιτήματος, έστειλε στη Βουλή το εισαγγελικό πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Καλούδη, με το οποίο ζητείτο ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μου και του Σταύρου Παπασταύρου. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, τα φιλικά στην εγκληματική συμμορία μέσα -Αυγή, Ντοκουμέντο, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοκρατία- μιλούσαν με πρωτοσέλιδα άρθρα για «έγγραφα φωτιά». Ο στόχος προφανής να πληγεί η αξιοπιστία μας και να απονομιμοποιηθούν οι αποκαλύψεις που έχω κάνει. Καταλαβαίνω την απέλπιδα προσπάθεια με επιλεκτική χρήση εγγράφων να δοθεί χείρα βοήθειας στην εγκληματική συμμορία Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Παπαδάκου, Τάρκα. Ευχαριστώ όποιον είχε τη σχετική πρωτοβουλία να ζητήσει και να διαρρεύσει το πόρισμα αυτό στον Τύπο, γιατί άθελά του επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο» ανέφερε αρχικά ο κ. Μιωνής στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η δίωξη «ζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 από τον Εισαγγελέα Καλούδη μετά την μερική εκτέλεση κατάσχεσης που έκανα κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και της εφημερίδας “Δημοκρατίας”». Όπως αναφέρει, δώρισε τα κατασχεθέντα χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

«Η δίωξη αυτή ήταν η ύστατη πράξη της εκβίασής μου για να υποκύψω στο παραδικαστικό κύκλωμα. Συνδέεται μάλιστα με μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την αποσιώπηση δηλαδή και την προκλητική υποβάθμιση της σημασίας καταλυτικού υπέρ των θέσεων μου εγγράφου δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο» υπογραμμίζει ο κ. Μιωνής.

Επανερχόμενος στα γεγονότα με τον Νίκο Παππά, ο επιχειρηματίας αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2016, όταν αρνήθηκα να ενδώσω στον εκβιασμό του κ. Παπαγγελόπουλου για χρήματα μέσα στο Μαξίμου ενώπιον του Νίκου Παππά, ξεκίνησε σε βάρος μας ποινική προκαταρκτική εξέταση με την κατηγορία ότι το πληρεξούσιο που προσκόμισε ο Σταύρος Παπασταύρου στις φορολογικές αρχές δεν ήταν αυθεντικό και βεβαίωνε ψευδή γεγονότα. Έναν μήνα αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, καλείται ο Σταύρος Παπασταύρου και μόνον, να δώσει εξηγήσεις με υποβολή υπομνήματος, κάτι που τελικά γίνεται τον Ιούνιο του 2016. Στο μεταξύ όμως στις 19-5-2016 ήρθε έγγραφο δικαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο κατέρριπτε στην ουσία την κατηγορία σε βάρος μας. Η δικαστική συνδρομή βεβαίωνε με ρητό τρόπο ότι το πληρεξούσιο ήταν αυθεντικό έγγραφο και άρα έπεφταν οι κατηγορίες σε βάρος μας. Αυτό το έγγραφο αφενός αποσιωπήθηκε, αφού ουδέποτε εκλήθη ο Σταύρος Παπασταύρου να λάβει γνώση αυτού του νέου στοιχείου που είχε συσχετιστεί στη δικογραφία και αφετέρου καθόλου δεν αξιολογήθηκε ή έστω καν σχολιάστηκε από τον εισαγγελέα Καλούδη στο πόρισμά του, και ας ήταν αποτέλεσμα της κρίσιμης για την υπόθεση δικαστικής συνδρομής που οι ίδιοι οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τις Αρχές της Κύπρου. Δεν τους συνέφερε και το αγνόησαν».

Και προσθέτει:

«Μπορεί ο κ. Παπασταύρου να ήταν πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτης του τέως ΠΘ Αντώνη Σαμαρά, και φίλος με την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τη βάναυση κατάλυση του υπερασπιστικού του δικαιώματος να ενημερώνεται για το σύνολο της δικογραφίας. Με βάση το έγγραφο της Κύπρου, θα έπρεπε να μας ζητήσουν συγγνώμη και να κλείσει η υπόθεση. Αντ’ αυτού, μας ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη.

»Όπως κατέθεσα στην προανακριτική επιτροπή, η κα Τουλουπάκη ως επικεφαλής της ομάδας των τριών εισαγγελέων που διεξήγαγαν την προκαταρκτική εξέταση, «έθαψε» την αθωωτική δικαστική συνδρομή που ήρθε από την Κύπρο. Την έθαψε για να μας θάψει. Δεν είναι αληθές αυτό που ο κ. Καλούδης υποστηρίζει ότι είχε γίνει δικαστική συνδρομή στο Ισραήλ και ότι είχα λάβει όλα τα έγγραφα και ότι δήθεν απέφυγα να καταθέσω. Γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποτέ δεν κλήθηκα σε αυτή τη στημένη δικογραφία. Η πληροφόρησή μου στα βασικά και μόνο στοιχεία της προέρχεται από τον κ. Παπασταύρου που έχει κληθεί και λάβει την δικογραφία. Έχω αποδείξει ότι ούτε φοβάμαι, ούτε αποφεύγω να καταθέσω όταν μου ζητηθεί. Η κα Τουλουπάκη όμως απέφυγε να καταθέσει, όταν ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης κατά του συνεργάτη μου Άγγελου Μεταξά, το οποίο η ίδια είχε προκαλέσει. Γιατί άραγε; Θα ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο η κα Τουλουπάκη για την πρωτοβουλία της και τη σύμφωνη γνώμη της στην έκδοση του εντάλματος κατά του Άγγελου Μεταξά; Το ένταλμα αυτό, όχι μόνο καταργήθηκε, αλλά η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι παραδεχόμενη ότι ο Μεταξάς δεν είναι καν φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να του καταλογιστεί ποτέ πρόστιμο, πόσο μάλλον να εκδοθεί χωρίς λόγο ένταλμα σύλληψης».

Ο κ. Μιωνής σημειώνει επίσης ότι «όποιος ζήτησε το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη με το οποίο τον Νοέμβριο του 2017 ζητείτο η δίωξη μας παρέλειψε να ζητήσει και να ενημερώσει εν συνεχεία τα μέλη της προανακριτικής που βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα» και θέτει το ερώτημα «γιατί άραγε;»

«Η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη τη δικογραφία, προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων χωρίς καν να μας καλέσει σε απολογία γιατί έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου, καθώς, σύμφωνα με τη δικαστική συνδρομή, το πληρεξούσιο είναι αυθεντικό. Πέρα από τις τυπικές κλήσεις της ανακρίτριας, υπάρχουν και τέσσερις αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, δύο πρωτόδικες και δύο εφετειακές, που δικαιώνουν τον Σταύρο Παπασταύρου στην ουσία της υπόθεσης, καθώς κρίνουν τελεσίδικα ότι είναι πληρεξούσιος και όχι δικαιούχος του λογαριασμού. Τα 3 εκατομμύρια που του είχα δανείσει για να μην τον προφυλακίσει η εγκληματική συμμορία μού επιστράφηκαν» επισημαίνει και καταλήγει:

«Κάποια στιγμή, οι εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, πρέπει να ελεγχθούν για τη συστηματική βοήθεια που προσέφεραν στην εγκληματική συμμορία που με εκβίαζε επί σειρά ετών. Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά - Μιωνή που προκάλεσε πολιτική σύγκρουση

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο μετά τους ισχυρισμούς του ίδιου περί φερόμενου εκβιασμού από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Μιωνής κατέγραψε διάλογο που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο ίδιος έστειλε το ηχητικό στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τον ρόλο του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην έρευνα για τη Novartis. Προηγήθηκε ανακοίνωση του κ. Μιωνή, ο οποίος εξηγούσε αναλυτικά τους λόγους που προέβη στην καταγραφή καθώς και το τι συζήτησε με τον κ. Παππά.

Στο ηχητικό, ο κ. Παππάς ακούγεται να παραδέχεται την ύπαρξη «ομάδων που έχουν τη δική τους ατζέντα» και που «έβγαζαν πολλά λεφτά». Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, οι αναφορές αυτές σχετίζονταν με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος κατηγορείται από τον επιχειρηματία για απόπειρα εκβιασμού.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ».

Tags:
κύκλωμα, σκάνδαλο, Νίκος Παππάς, Βουλή, Σάμπυ Μιωνής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK