11:58 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε τηλεδιάσκεψη επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά σύνορα, συμμετείχε ο Νότης Μηταράκης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Σε τηλεδιάσκεψη της της Επιτροπής για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την κατάσταση των αιτούντων άσυλο στα ελληνικά σύνορα, έλαβε μέρος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες εκ μέρους της Ελλάδας να προστατέψει όχι μόνο τα δικά της σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης.

Ο Έλληνας υπουργός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε πως «δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Φέτος, είχαμε μόνο μία απώλεια ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα».

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα και την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για «μηδέν κρούσματα στα νησιά, αλλά και μηδενικές απώλειες ανθρώπινων ζωών αιτούντων  ασύλου».

Ο Νότης Μηταράκης κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους «να δείξουν το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη», ενώ παράλληλα ζήτησε ενισχυμένο πλαίσιο επιστροφών μέσα από το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, σημειώνοντας επιπροσθέτως πως οι οικονομικοί πόροι του προγράμματος ένταξης Helios «αναμένεται να εξαντληθούν τον Νοέμβριο».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υπογράμμισε πως «μετά τα γεγονότα στον Έβρο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται το ίδιο, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, από τη μια στιγμή στην άλλη, μια νέα απόπειρα της Τουρκίας για μαζική, παράνομη, μεταναστευτική μετακίνηση προς τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης». 

Η κόντρα με Ισπανό ευρωβουλευτή

Όσον αφορά σε χαρακτηρισμό Ισπανού ευρωβουλευτή, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ακροδεξιά ρητορική» ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο.

«Πρώτη φορά κάποιος τολμά να με χαρακτηρίσει ακροδεξιό. Από τη μια μας συγχαίρουν ως ασπίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά μας κατηγορούν για τον ίδιο λόγο. Είναι υποκρισία. Απορρίπτουμε τις κατηγορίες. Η Ελλάδα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την ασφάλειά της» αναφέρεται στην ανάρτησή του. 
Tags:
Γιώργος Κουμουτσάκος, Νότης Μηταράκης, επιτροπή, Ευρωκοινοβούλιο, πρόσφυγες, άσυλο, σύνορα, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK