12:29 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Την κυβερνητική πολιτική κατά το πρώτο έτος της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ που συμπληρώνεται σήμερα, 7 Ιουλίου, σχολιάζει στο Sputnik ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Έναν χρόνο μετά τη συγκρότηση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας και οι Έλληνες ξαναβρίσκουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Η Πατρίδα μας έπαψε να αντιμετωπίζεται σαν μαύρο πρόβατο και αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρότυπο υπευθυνότητας και αποτελεσματικότητας απέναντι σε έκτακτες πρωτοφανείς καταστάσεις που πληγώνουν ολόκληρο τον κόσμο» επισημαίνει στο Sputnik ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας τον έναν χρόνο της κυβερνητικής θητείας.

Και συμπληρώνει:

«Θεμελιώσαμε, ταυτόχρονα, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης προς το κράτος και την πολιτική και επαναβεβαιώσαμε το ιστορικά δικαιωμένο συμπέρασμα ότι ενωμένοι σε κοινούς σκοπούς μπορούμε να κερδίζουμε δύσκολους και άνισους αγώνες. Ανακτήσαμε, έτσι, ένα άυλο εθνικό εφόδιο, ανεκτίμητης αξίας, που θα μας συντροφεύει σταθερά στον δρόμο του μέλλοντος».

Παράλληλα, αναφέρεται στους στόχους του κυβερνώντος κόμματος:

«Στόχος μας τώρα είναι να βγούμε, το γρηγορότερο δυνατό, στην επόμενη μέρα, με τις μικρότερες απώλειες. Να κρατήσουμε όρθιο τον παραγωγικό ιστό, να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας, να βοηθήσουμε τους άνεργους και τους οικονομικά ασθενέστερους. Έτσι ώστε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανάκαμψη της οικονομίας και ανάταξη της κοινωνίας. Σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε και προχωρούμε φιλελεύθερα και κοινωνικά, ρεαλιστικά και οραματικά».

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης μιλά για την προσήλωση της κυβέρνησης στα ζητήματα σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής:  

«Κυβέρνηση και Κοινοβουλευτική Ομάδα είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της γειτονιάς μας. Έχοντας ως μόνιμο γνώμονα το διεθνές δίκαιο –συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗE για το Δίκαιο της Θάλασσας– και τις αρχές καλής γειτονίας. Αλλά και να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας στη γη και τις θάλασσές μας, απέναντι σε κάθε επιβουλή».

Tags:
Νέα Δημοκρατία, ασφάλεια, ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK