03:28 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυστηρό είναι το μήνυμα της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξής της.

Σαφείς αιχμές κατά των Χάρη Καστανίδη και Γιώργο Παπανδρέου άφησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της έκανε λόγο για μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και την παράταξή της.

«Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους. Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά τον θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΚΙΝΑΛ ως το μόνο «προοδευτικό ανάχωμα» απέναντι στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το «πολιτική όαση».

«Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική».

Η κα Γεννηματά δεν άφησε, φυσικά, ασχολίαστο και το γεγονός πως χθες στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, δύο βουλευτές του κόμματός της και συγκεκριμένα οι κ. Καστανίδης και Παπανδρέου διαφοροποιήθηκαν από το κόμμα, καταψηφίζοντας.

«Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί. Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο» ανέφερε.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για τουλάχιστον λάθος πολιτική εκτίμηση και στάση που εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

«Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας».

Τέλος, υπήρξε ξεκάθαρη ως προς τις κινήσεις της στο μέλλον.

«Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από τον σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας» κατέληξε.
Tags:
Κοινοβουλευτική Ομάδα, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Παπανδρέου, ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK