10:21 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών συναντήσεων, μεταξύ των οποίων θα είναι και αυτή με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Κύπρου συγκεκριμένα περιλαμβάνει τη συνάντηση με την Πρόεδρο της χώρας μας στις 10:15 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 11:00.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ακολουθήσουν συνομιλίες της κυπριακής αποστολής με τους Έλληνες ομολόγους τους.

Η ατζέντα των επαφών

Λαμβάνοντας υπόψη πως η επίσκεψη της κυπριακής αποστολής πραγματοποιείται μία μόλις ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, οι συνομιλίες αναμένεται να θίξουν την τουρκική προκλητικότητα και γενικότερα τη στάση της γείτονος τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Κύπρο.

Επίσης, αναμένεται να τεθεί θέμα συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Βεβαίως, στο τραπέζι θα βρεθούν και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των επαφών του, ο Πρόεδρος της Κύπρου θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στις 18:00 το απόγευμα.

Η κυπριακή αποστολή

Την κυπριακή αποστολή, της οποίας ηγείται ο Πρόεδρος της Κύπρου, αποτελούν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, καθώς και ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

Η επίσκεψη της κυπριακής αποστολής αναμένεται να διαρκέσει μία ημέρα, με τον Πρόεδρο της Κύπρου να αναχωρεί από την Ελλάδα αργά το βράδυ σήμερα.

Tags:
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Τουρκία, Αλέξης Τσίπρας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελλάδα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK