10:38 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για τις 11:30 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Προανακριτικής που αναμένεται να επικυρώσει το πόρισμά της για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για τις 11:30 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Η Επιτροπή αναμένεται να επικυρώσει το πόρισμά της και να το παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής για να ορίσει συνεδρίαση της Ολομέλειας. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από την Προανακριτική τα πορίσματα των αντεισαγγελέων Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη για τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους χειρισμούς τους στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Επίσης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να εξεταστεί χωρίς όρκο, «δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα, σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητάς του και την ανεύρεση της αλήθειας» (τα πορίσματα Ζαχαρή και Σοφουλάκη για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και το κείμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού της Νοvartis με τις αμερικανικές Αρχές).

«Η ικανοποίηση των αιτημάτων του αποτελεί υποχρέωση της Επιτροπής, σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τις Αρχές της ΕΣΔΑ και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία» και κυρίως ότι «η απόρριψη και των αιτημάτων του αυτών θα αποτελέσει άλλη μια κραυγαλέα παρανομία σε βάρος του, άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη τα εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος του» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην αίτησή του ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει ότι η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ των Αρχών των ΗΠΑ και της Novartis, «σχετικά με αξιόποινες πράξεις διαφθοράς που διέπραξε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού η Novartis», όσο και η δικογραφία για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, είναι πολύ σημαντικά έγγραφα και κρίσιμα για τη διερεύνηση των «δήθεν αδικημάτων» για τα οποία κατηγορείται. 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθύνθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να λάβει αντίγραφο της δικογραφίας για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Tags:
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, προανακριτική επιτροπή, Novartis, Βουλή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK