04:09 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 11
Βρείτε μας

Την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προτείνει η ΝΔ για οκτώ αδικήματα, στο πόρισμά της.

Να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ζητά η ΝΔ στο πόρισμά της που θα παρουσιαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η ΝΔ προτείνει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου για οκτώ αδικήματα, όπως ανέφερε το ΑΠΕ επικαλούμενο το πόρισμα.

Αναλυτικά, τα αδικήματα είναι:

  • Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239 ΠΚ)
  • Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239 ΠΚ)
  • Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ)

Επίσης:

  • Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) σε: α. Τουλουπάκη, β. Ράικου, γ. Αθανασίου, δ. Τσατάνη.
  • Απόπειρα εκβίασης (385 ΠΚ)
  • Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159 ΠΚ)
  • Δωροληψία υπαλλήλου (235 ΠΚ)
  • Εγκληματική οργάνωση συμμορία (187 ΠΚ)

Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 11:30 για το πόρισμά της, μετά τις εργασίες της που κράτησαν μήνες. Στόχος της επιτροπής ήταν να διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων από τον κ. Παπαγγελόπουλο, μεταξύ των οποίων και κατά τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Η Επιτροπή αναμένεται να επικυρώσει το πόρισμά της και να το παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής για να ορίσει συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Χτες, Τρίτη, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από την Προανακριτική τα πορίσματα των αντεισαγγελέων Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη για τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους χειρισμούς τους στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Ζήτησε, επίσης, να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να εξεταστεί χωρίς όρκο, «δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα, σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητάς του και την ανεύρεση της αλήθειας» (τα πορίσματα Ζαχαρή και Σοφουλάκη για τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και το κείμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού της Νοvartis με τις αμερικανικές Αρχές).

«Η ικανοποίηση των αιτημάτων του αποτελεί υποχρέωση της Επιτροπής, σύμφωνα με τους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τις αρχές της ΕΣΔΑ και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία» και κυρίως ότι «η απόρριψη και των αιτημάτων του αυτών, θα αποτελέσει άλλη μια κραυγαλέα παρανομία σε βάρος του, άλλη μια ατράνταχτη απόδειξη τα εκδικητικής πολιτικής δίωξης σε βάρος του» δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, προανακριτική επιτροπή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK