01:57 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Ως «ομολογημένο σκάνδαλο από την ίδια την εταιρεία» αποκάλεσε την υπόθεση Novartis ο Νίκος Παππάς, την Τετάρτη (15/07), και μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων.

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο» την υπόθεση Novartis, την Τετάρτη (15/07), και αποκάλυψε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων -όπως είπε- επιδόθηκαν σε «εκστρατεία λάσπης». 

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στο Kontra και, μεταξύ άλλων, είπε για την υπόθεση Novartis:

«Αυτή η επιτροπή (σ.σ. η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής) άλλαξε στον δρόμο και άλλαξε διότι αποδείχθηκε ότι η Novartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν. Η Novartis είναι ένα σκάνδαλο, ομολογημένο από την ίδια την εταιρεία. Προσέξτε! Να μην το ξεχνάει αυτό ο κόσμος που μας ακούει! Η Novartis έχει ομολογήσει ενώπιον του αμερικανικού Δημοσίου και ήρθε σε συμβιβασμό για να μην πάει σε δίκη, ότι στελέχη της χρημάτισαν, συνωμότησαν και έκαναν και άλλες παράνομες ενέργειες για να ευνοηθεί η εταιρεία τους».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι δεν με αναφέρει το πόρισμα, νομίζω ότι ακριβώς αποτυπώνει ότι υπήρξε μια εκστρατεία λάσπης για την οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν και θα κληθούν να λογοδοτήσουν, όχι μόνο πολιτικά, και αυτό είναι κάτι που το λέω με ευθύτητα. Εγώ με κανέναν από τους κυρίους, μερικοί εκ των οποίων είναι και υπόδικοι, δεν έχω προσωπικές διαφορές και ούτε βρέθηκα σε αυτή την Επιτροπή ως πρόσωπο, βρέθηκα ως στέλεχος μιας παράταξης, η οποία υπηρέτησε μια πολιτική. Συλλογικά, συντεταγμένα και πολιτικά θα πάρουν την απάντησή τους και θα την πάρουν πάρα πολύ σύντομα και θα είναι μια απάντηση από την οποία θα βγάλει, νομίζω, ο καθένας που παρακολουθεί αυτές τις δυσώδεις εξελίξεις ότι υιοθετούνται, εργαλειοποιούνται και νομιμοποιούνται πρακτόρικες πρακτικές. Θα λάβουν όλοι τις απαντήσεις τους και δεν θα ξεφύγουν».

Σχετικά με τις ηχητικές καταγραφές του Σάμπυ Μιωνή, ο Παππάς είπε:

«Κατά τους τύπους, ο κύριος Μιωνής ήρθε πριν γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου άρα θα έπρεπε να εξετάζονται μάρτυρες που αφορούν σε αυτή την υπόθεση. Δεν ήταν αυτή η συγκυρία. Ήταν απλώς ένα στήσιμο το οποίο ήταν πάρα πολύ καλά σχεδιασμένο και το οποίο αποδείχθηκε από τις ερωτήσεις που δέχθηκα εγώ από τον κύριο Πλεύρη. Είναι προφανές ότι ο κύριος Πλεύρης γνώριζε το περιεχόμενο της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας. Είναι απολύτως προφανές αυτό! Εγώ ρωτήθηκα αν εκβίασα, αν πίεσα ή αν έκανα οτιδήποτε και τίποτα τέτοιο δεν προκύπτει».

 

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Novartis, Νίκος Παππάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK