16:58 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (208)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπουλου, επανέλαβε την πρόσκληση του ομολόγου της στη Βουλγαρία με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της γείτονος χώρας.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας, το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού και οι σχέσεις των δύο χωρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε αναφορά στις αλλεπάλληλες προκλητικές τουρκικές ενέργειες, όπως η έκδοση NAVTEX σε περιοχή που περιλαμβάνει και ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Μάλιστα, τόνισε ότι οι πράξεις αυτές διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας που επιβάλλονται στην περιοχή μας. 

Σημείωσε ότι αναμένουμε έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης από τους εταίρους μας στην ΕΕ και, φυσικά, από τη φίλη Βουλγαρία.

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε τις καλές σχέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας που, όπως είπε, αποτελούν υπόδειγμα καλής γειτονίας και φιλικών σχέσεων στην Ευρώπη,  ενώ τόνισε τη σημασία της Ελλάδας για τη Βουλγαρία, ως τουριστικού προορισμού.

Εξέφρασε την ελπίδα της να αμβλυνθούν σύντομα οι υγειονομικοί περιορισμοί, ενώ συμφώνησε με την κα Σακελλαροπούλου πως μονομερείς πράξεις εκ μέρους της Τουρκίας δεν συμβάλλουν στην ηρεμία της περιοχής.

Επανέλαβε την πρόσκληση του Προέδρου της Βουλγαρίας προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη Βουλγαρία.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (208)
Tags:
τουρκική προκλητικότητα, ελληνοτουρκικά, τουρισμός, κορονοϊός, Βουλγαρία, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK