16:43 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει τον λόγο σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη Βουλή πρόκειται να μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τον λόγο περίπου στις 13:00, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή συζητά και ψηφίζει σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο, μετά την υπερψήφιση χθες, Τρίτη, του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Το επίμαχο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών τιτλοφορείται:

«Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις».

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στη Βουλή

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας και στη Βουλή, μετά την επέκταση του μέτρου από σήμερα σε σχεδόν όλους τους κλειστούς χώρους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αποδέχθηκε την σχετική οδηγία προστασία της Υγειονομικής Μονάδας της Βουλής, όπου πρότεινε στις συνεδριάσεις της Βουλής και στις οποίες συμμετέχει μεγάλος αριθμός βουλευτών, να είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στην Ολομέλεια και με την έναρξη του νομοθετικού έργου όλοι οι βουλευτές, αλλά και οι υπουργοί φορούν μάσκα.

Tags:
φορολογικό, οικονομία, Νομοσχέδιο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK