04:05 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την κατάθεση τροπολογίας για προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βολές κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ύφεσης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πτώση «σχεδόν για 12 μήνες», από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαχειρίστηκε τους πόρους που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ «λέγοντας "μπόρα είναι θα περάσει" και ότι το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης».

«Όμως κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν η ανάκαμψη την επόμενη χρονιά θα είναι μεγαλύτερη από τη φετινή ύφεση» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερθείς στα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση της κυβέρνησης.

«Είπατε ότι ήταν πολιτική επιλογή να δώσετε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Αλλά είναι υποχρέωσή σας, όχι επιλογή» δήλωσε.

«Προβληματίζομαι όταν σας ακούω να μιλάτε για δημοσιονομικά όρια και να κάνετε υπαινιγμούς που μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι κάτι ετοιμάζετε. Περιμένουμε να δούμε το πλάνο σας, αλλά βλέπουμε δημοσιεύματα που δείχνουν ότι κινείστε σε λάθος κατευθύνσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας αναφερθείς σε συνέντευξη της Διευθύντριας του ΔΝΤ, στην Καθημερινή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή την έκθεση Πισσαρίδη.

«Κυριακή κοντή γιορτή, πρέπει να δώσετε στη δημοσιότητα τους σχεδιασμούς σας» τόνισε.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη κατοικία

Προχωρώντας, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η ρύθμιση που φέρνει «δεν αποτελεί πλαίσιο προστασίας» αλλά αντίθετα, «η μεγάλη πλειοψηφία των οφειλετών θα περάσει κάτω από τη γέφυρα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ για προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

«Η δική μας γέφυρα πατάει πάνω στον ισχύοντα νόμο για την Προστασία της Πρώτης Κατοικίας, διευρύνει ωστόσο σημαντικά το πεδίο του, για να απαντήσει και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία» υπογράμμισε.
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK