17:17 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Ελλάδα θα σταθεί ακόμα και με ένοπλο τρόπο στο πλευρό της Κύπρου, σε περίπτωση που εκείνη δεχτεί επίθεση, σημείωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου διαμηνύει πως δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η Κύπρος επίθεση και να μη βρεθεί ένοπλα η Ελλάδα στο πλευρό της.

Στη συνέχεια, ο κ. Διακόπουλος τόνισε πως για την Ελλάδα η υποχρέωση προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και των εθνικών συμφερόντων της Κύπρου αποτελεί ύψιστο εθνικό, ηθικό και πολιτικό καθήκον.

Επίσης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο για την έναρξη ενός πιθανού ελληνοτουρκικού διαλόγου, υπογραμμίζοντας πως για την Αθήνα η μοναδική διαφορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και των υπερκείμενων θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά τα θέματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού εξήγησε πως προτεραιότητα για την Αθήνα είναι η εξουδετέρωση του μνημονίου Σαράτζ-Τουρκίας, γιατί αυτό και μόνο αποκόπτει οριστικά την Ελλάδα από την Ανατολική Μεσόγειο και κατ’ επέκτασιν την Κύπρο «και στη βάση αυτή και μόνο πρέπει να δούμε την ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδος-Αιγύπτου».
Tags:
τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, σύμβουλος, Αλέξανδρος Διακόπουλος, Ελλάδα, Ένοπλες Δυνάμεις, ένοπλος, Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK