19:02 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τον Δημοσθένη Δεσποτίδη που στα 13 του απέσπασε μια πολύ σημαντική διεθνή διάκριση συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση με τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη ο οποίος πέτυχε μια εξαιρετική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ήθελα πολύ να σε γνωρίσω. Μας έκανες περήφανους ως χώρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο 13χρονος Δημοσθένης απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence», με έδρα το Λονδίνο, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Bonus Strand 75 «A fight for freedom» (ηλικίες 11-14 ετών) με το «Ποίημα Έμπνευσης».

Μάλιστα, κατάφερε να αφήσει πίσω του 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως ανέφερε στον πρωθυπουργό ο 13χρονος, δεν κατάφερε να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο λόγω της πανδημίας.

«Διάβαζα βιβλία και έκανα περιλήψεις. Έγραφα στιχάκια βάσει γεγονότων της ζωής μου, για φίλους, οικογένεια...» ανέφερε ο 13χρονος και πρόσθεσε πως «κάποιες φορές αυτά είχαν ομοιοκαταληξία, άλλες όχι. Τα κρατούσα πάντα».

Όσον αφορά δε στο μέλλον του, ανέφερε πως ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στις προπτυχιακές σπουδές του και να σταδιοδρομήσει στο Διπλωματικό Σώμα καθώς γνωρίζει ήδη τέσσερις γλώσσες.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο 13χρονος Δημοσθένης μίλησαν για τους αγαπημένους τους ποιητές ενώ ο νεαρός περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθεί για να γράψει κάποιους στίχους.

«Όταν μου έρχεται μια ιδέα, τη σημειώνω. Δεν προγραμματίζω κάτι».
«Είναι ώριμη η ματιά σου και μπορώ να σε ενθαρρύνω προτρέποντας να συνεχίζεις να δίνεις χαρά πρώτα απ' όλα σ' εσένα, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον δικό σου εσωτερικό κόσμο» κατέληξε ο πρωθυπουργός με τον 13χρονο να εύχεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει με την ίδια πορεία προσθέτοντας πως και εκείνος είναι νικητής καθώς έχει διαχειριστεί εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με μεγάλη επιτυχία.
Tags:
Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση, ποιητής, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK