10:20 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βούλγαρου ομολόγου του, Μπόικο Μπορίσοφ, οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Bulgartransgaz στο έργο του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης.

Παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας θα πέσουν σήμερα οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμμετοχής της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόικο Μπορίσοφ θα παραστούν στην τελετή υπογραφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 12:30 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του και των δύο αντιπροσωπειών.

Σημειώνεται ότι η Bulgartransgaz θα αποκτήσει το 20% του κεφαλαίου της Gastrade, μιας ελληνικής εταιρείας κοινής ωφέλειας που αναπτύσσει τον τερματικό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) από την πόλη.

Ο σταθμός αποτελείται από μια πλωτή μονάδα ΥΦΑ με χωρητικότητα αποθήκευσης έως 170.000 κυβικά μέτρα (6 εκατομμύρια κυβικά πόδια) και μέγιστη χωρητικότητα αεριοποίησης 22,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, καθώς και ένα σύστημα αγωγών μήκους 28 χιλιομέτρων.

Το τερματικό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022, ενώ οι κύριοι προμηθευτές ΥΦΑ θα είναι οι ΗΠΑ, το Κατάρ και άλλες χώρες.

Tags:
φυσικό αέριο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Μπόικο Μπορίσοφ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK